Selecteer een pagina

DISC Persoonlijkheidsanalyses

Krijg meer inzicht over jezelf

D

Daadkrachtig

Direct

Doener

Doelgericht

I

Interactief

Invloedrijk

Inspirerend

Initierend

S

Stabiel

Samen

Sympathiek

Supportgevend

l

C

Consciëntieus

Calculerend

Correct

Controlerend

 Ontdek meer over jezelf met DISC!

Wat is DISC?

De DISC® Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse psychologische motivatoren meet van menselijk gedrag. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.

Het DISC instrument is op verschillende onafhankelijke universiteiten onderzocht op validiteit en betrouwbaarheid. Uit deze studies blijkt dat het instrument meet waarvoor het ontworpen is (validiteit) en hoog scoort in de herkenbaarheid van de uitslag door deelnemers (betrouwbaarheids-score rond de 90%). 

 

DISC geeft je meer inzicht over:

Hoe je omgaat met uitdaging en problemen.

Hoe je omgaat (inspireer en communiceer) met mensen.

Hoe je omgaat met rationele verandering.

Hoe je omgaat met regels, procedures en details.

Hoe is DISC toepasbaar?

De DISC kun je toepassen als individu, binnen teams of organisaties. Met DISC leer je over voorkeursgedrag, communicatie, hoe om beter met verandering om te gaan en hoe om conflicten op te lossen. Management en teams worden hierdoor versterkt , productiever en kunnen leren beter te communiceren met elkaar en sneller beslissingen te nemen of problemen op te lossen. 

Verbeter communicatie

DISC geeft een individu inzicht in hoe hij of zij communiceert. Daardoor ontstaat er meer begrip voor de verschillende stijlen en hoe de valkuilen van iedere stijl in de weg kunnen staan van effectieve communicatie.

Bouwen van een krachtig team

Door meer inzicht te krijgen in de individuen in een team, kunnen teamleden leren beter te communiceren, beter samen te werken en productiever te zijn door van elkaars krachten gebruik te maken.

Ontwikkeling van management en teamleiders

DISC geeft management en teamleiders inzicht in hun manier van leiden en communiceren. Door meer inzicht te krijgen kunnen ze hun aanpak veranderen om communicatie te verbeteren met teams en werknemers en om conflict beter te managen en begrijpen.

Verbeter productiviteit

Dit geld voor individuen en teams. Door jezelf en andere beter te begrijpen kun je sneller problemen oplossen en tot conclusies of beslissingen komen door effectief te communiceren. 

Voor sollicitaties of loopbaan keuzes

Door inzicht te krijgen in de persoonlijkheidsstijl, krachten en valkuilen van een sollicitant kun je sneller bepalen of de persoon geschikt is voor de functie. Je kunt ook inzicht krijgen in je huidige werknemers om te bepalen of je de juiste persoon in de juiste functie hebt en of je verandering kunt maken om effectiviteit te verbeteren.

DISC Persoonlijkheidsanalyse met uitleg sessie

De basisanalyse is voor iedereen die meer inzicht wil hebben in zijn eigen functioneren en persoonlijkheidsstijl. Je ontvangt een gedetailleerd rapport over je persoonlijkheidsstijl, manier van communiceren en een persoonlijke uitlegsessie van ongeveer één uur. 

€140

Meer Details

De DISC Persoonlijkheidsanalyse bestaat uit een rapport met uitleg over de 4 hoofdstijlen, jouw unieke stijl, kwaliteiten en valkuilen en hoe je beter kunt communiceren met andere stijlen. Daarnaast ontvang je 3 grafieken met uitleg over hoe je jezelf ziet, hoe je handelt onder druk of stress en hoe je jezelf opstelt in en aanpast aan je omgeving.

DISC Leiderschapsanalyse met uitleg sessie

De leiderschapsanalyse is voor iedereen in management of in een leidende functie die meer inzicht wil hebben in zijn manier van leiding geven en hoe leiderschapscapaciteiten ingezet worden. Je ontvangt de basisanalyse hierboven, een extra rapport over je zeven leiderschapscompetenties en een persoonlijke uitlegsessie van ongeveer één uur. 

€160

Meer Details

De DISC Leiderschapsanalyse bestaat uit een rapport met uitleg over de 4 hoofdstijlen, jouw unieke stijl, kwaliteiten en valkuilen, hoe je beter kunt communiceren met andere stijlen en een rapport over je zeven leiderschapscompetenties. Daarnaast ontvang je 3 grafieken met uitleg over hoe je jezelf ziet, hoe je handelt onder druk of stress en hoe je jezelf opstelt in en aanpast aan je omgeving.

DISC Salesanalyse met uitleg sessie

De salesanalyse is voor iedereen die meer inzicht wil in zijn salespraktijk en scherper wil worden in sales. Je ontvangt de basisanalyse hierboven, een extra rapport over je verkoopkwaliteiten en valkuilen, hoe om je cliënten in te schatten en een persoonlijke uitlegsessie van ongeveer één uur. 

€160

Meer Details

De DISC Salesanalyse bestaat uit een rapport met uitleg over de 4 hoofdstijlen, jouw unieke stijl, kwaliteiten en valkuilen, hoe je beter kunt communiceren met andere stijlen, een rapport over je verkoopkwaliteiten en valkuilen, hoe om je cliënten in te schatten en hoe om succesvoller te worden in sales. Daarnaast ontvang je 3 grafieken met uitleg over hoe je jezelf ziet, hoe je handelt onder druk of stress en hoe je jezelf opstelt in en aanpast aan je omgeving.

DISC Workshops voor Teams

Alle DISC Workshops worden opmaat samengesteld naar de behoeften van het team of management. Alle opties hierboven kunnen gebruikt worden in teamverband. Er wordt een uitleg gegeven en een interactieve sessie gehouden met het team om de DISC praktisch toe te kunnen passen en communicatie tussen teamleden te verbeteren. Een offerte wordt gemaakt op basis van de behoeften en aantal teamleden. Individuele gesprekken kunnen ook eventueel worden gehouden.  

Offerte

Heb je nog vragen?